City Nord Open 2019

Einmal im Jahr LÄDT die City NORD EIN

***Pro/Am PDGA B-Tier / 50% Pro Payout***

Deutsch (english below)

Jedes Jahr im Sommer veranstalten wir die City Nord Open. Wir laden dazu Spieler aus ganz Deutschland und den angrenzenden Ländern ein ihr Können bei uns in der City Nord unter Beweis zu stellen.

2015 führten wir es sogar als 2-tägiges Turnier aus und 2018 feierten wir 20 Jahre Disc Golf in der City Nord und 5 jähriges bestehen unseres 14 Bahnen Kurs.

Auch 2019 wird es wieder soweit sein. Wir befinden uns in der Planung und ja, es wird wieder ein Turnier über 2 Tage! Keine Sorge, wir sind bereits dabei euch gute Hoteldeals zu organisieren.
Der Kurs wird extra auf 18 Bahnen für euch erweitert. Die Bahnen werden länger, mehr Bäume kommen ins Spiel und es wird ein Pro/Am PDGA B-Turnier. Das Bild oben zeigt euch erste Kurs Details. Folgende Divisionen werden angeboten: MPO, FPO, MP40, FP40, MJ18, FJ18, MA1, MA2, MA3, FA1.

Pros werden Pro spielen müssen um das Preisgeld (50% der NetEntryFee) und AMs bekommen ein Playerspack. Als Amateur könnt ihr natürlich auch in der Pro Division antreten, soweit es euer Rating je Anmeldephase zulässt. Die Anmeldung wird am 1. Mai öffnen und aus 3 Phasen bestehen. Details hierzu erfolgen separat, aber wird anhand eures Ratings und Spielberechtigung für eure jeweilige Dvision sein. Phase 1 und 2 werden je 2 Wochen dauern.

Gespielt werden 3 Runden für alle. Unsere Planung ist aktuell den Kurs bereits 1 Woche eher aufzubauen und erst 1 Woche später abzubauen. Die Genehmigung dafür liegt bereits vor. Und wenn wir richtig gut im Aufbau sind, gibt es am Sonntag vor dem Turnier bereits ein kleines C-Turnier. Ein Caddy Book werdet ihr auch hier finden, sobald fertig.

English

The City Nord Open take place each summer in Hamburg. We invite Disc Golfers from all over Europe to this beautiful event, to showcase their skills in one of the most urban courses in Europe, which actually starts at a subwaystation.

In 2015 we hosted a two day event and in 2018 we did celebrate more than 20 years of Disc Golf in the City Nord and 5 years anniversary of the current 14 holes course.

Now we have 2019 and we are stepping up our game again. The organization for another two-day event is in full throttle to offer you a great weekend in Hamburg. No worries, we are already in contact with some partners and we are positive to be able to offer you some nice hotel deals.

The course will be totally different than the current 14 holes. It will be longer, have more trees, extended to 18 holes and be an Pro/Am PDGA B-Tier. The picture above shows some details. Divisions offered: MPO, FPO, MP40, FP40, MJ18, FJ18, MA1, MA2, MA3, FA1. Pros will have to play Pro and compete for the 50% payout of the net entry fee. Ams can play Am and will receive a playerspackage. However, as Amateur you can play up in the Pro Divisions, if you get a spot via your rating during the phasings. The registration will be done via metrix, opens on May 1st and consists of 3 phases. Details will follow, but it will be according to your rating and eligibility for your respective division. Phase 1 and 2 will each last only 2 weeks.

3 rounds will be played in total. Two on Saturday, one on Sunday with golf start. Currently, we are planning to set up this 18 hole course one week ahead of the tournament and we already have the permission for that! If we get enough volunteers for setting up the course on time, we will even host a PDGA C-Tier the Sunday before the tournament. The caddy book will also be available here once ready.

Folgender vorläufiger Zeitplan / currently planned schedule

Freitag/Friday, 23.08.2019

10:00 Kurs geöffnet / course opens
15:00 Anmeldung öffnet / sign up open
18:00 Anmeldung schliesst / sign up closes
19:00 Temporäre Körbe werden abgebaut (wenn notwendig) / temporary basekts removed (if necessary)

Samstag/Saturday, 24.08.2019

08:15 Anmeldung öffnet / sign up opens
08:45 Playersmeeting
09:30 Tee-Off 1. Runde (shot-gun)
12:30 Mittagessen (inkl.) / Lunch
14:00 Score Card pick-up
14:30 Tee-Off 2.
Runde (shot-gun)

Sonntag/Sunday, 25.08.2019

08:30 Score Card pick-up
08:40 Tee-Off 3.
Runde (Golf Start, 10min-Takt)
14:30 Siegerehrung / Award ceremony

Schaut also immer mal wieder rein und merkt euch schon mal das Wochenende vor: 23.08.2019 - 25.08.2019.
Have a look every once in while but be sure to mark this weekend in your calender: 23.08.2019 - 25.08.2019.

City Nord Open 2018:

City Nord Open 2015: